فلسفه نورپردازی و نگرش فنی ما

نور موجودی فراتر از عالم مادی است. گرچه در فیزیک و مکانیک از آن بسیار صحبت به میان می‌آید، لیکن نور با خود حامل معنا، احساس و شعور است و تک بعدی انگاشتن آن، مفهومش را تقلیل می‌دهد.کافیست احساسات خود را در اقلیم‌های گوناگون و زمان‌های مختلف به یاد آوریم: آیا در روزهای ابری و آفتابی احساسات یکسانی داریم؟ در فصول تابستان و پاییز چطور؟
​​​​​​​
​​​​​​​نگرش ما به نور و حضور آن در صحنه، چیزی فراتر از روشن‌کردن صرف است و رسالت رساندن معنا به مخاطب را بر عهده می‌گیرد. این همان فصل مشترک هنرمند و مخاطب است و عاملی که مخاطب را ناخودآگاه به تماشای اثر می‌نشاند و معنایی را برای او تداعی می‌کند.

​​​​​​​واقعیت تنها آنگونه که همواره پنداشته‌ایم نیست؛ بلکه آنچه دیده‌ایم تنها یک بعد از آن است. رسالت ما نمایاندن ابعاد دیگری از واقعیت است که از دیدمان به‌دور مانده اند و این همان ارزشی است که با تمام دانش ضمنی و خلاقیت خود در پی آن هستیم. از آن جا که اغلب مکان و زمانی که مخاطب در آن به نظاره تصویر نشسته است تشابهی با لحظه عکاسی ندارد و المان‌هایی که در صحنه حاضر اند را نمی‌توان از نزدیک لمس کرد، ضرورت نمایاندن لحظه مورد نظر برای مخاطب، به نحوی که خود را در صحنه حاضر ببیند دوچندان می‌شود. از این روست که می‌بایست دانش تکنیکال عکاسی و نورپردازی را برای از میان برداشتن این تفاوت مکانی و زمانی به کار گرفت. این فرآیند نهایتا منجر به دریافت ارزش از سوی مخاطب خواهد شد.

بر این باوریم که در صحنه همه چیز باید در ایده‌آل ترین حالت ممکن نمایش داده شود. بر همین اساس برای تک تک المان‌های موجود در صحنه می‌بایست مهندسی نور انجام گیرد. نمایش ایده‌آل صرفا به معنای زیبایی نیست. نمایاندن جنسیت المان‌ها، مهندسی تمرکز توجه مخاطب و مفهوم نهفته در تصویر همگی پارامترهایی دارای اهمیت اند.

نور، همانند اسبی سرکش است! همواره ورود آن به صحنه کارساز نیست. رها کردنش در صحنه بدون کنترل کافی، همه چیز را نابود خواهد کرد و رفتار با آن، هنری به غایت ظریف است.​​​​​​​
اصلی‌ترین عنصر تشکیل دهنده تصویر، نور است و تصور عکاسی بدون آن معنا ندارد. بر همین اساس، یکی از مهم‌ترین پارامترهای تعیین کننده موفقیت تصویر، خصوصا در حیطه عکاسی تجاری که بدون القای مفهوم کارکردی نخواهد داشت، نورپردازی و مهار نور خواهد بود. تفاوتی نمی‌کند که در استودیو به عکاسی می‌پردازیم یا در محیط باز؛ در هر صورت نور را باید به تسخیر در آورد تا نقش خود را به درستی ایفا نماید.