چندان اغراق نیست اگر بگوییم که به لحاظ تکنیکال، عکاسی خودرو از دشوارترین زمینهها در عکاسی تبلیغاتی به شمار میرود. این گزاره از ابعاد گوناگون قابل بررسی است. متریال و جنسیت مواد بهکار گرفته شده در خودرو از جمله متریالهای رفلکتیو همچون شیشه و قطعات کرومی بدنه و رینگ و همینطور حضور بافتهای گوناگون همچون تایر و چرم و پلاستیکهای درون کابین، همگی موادی چالشبرانگیز در عکاسی خواهند بود که هر یک تکنیک نورپردازی اختصاصی خود را میطلبد. همنشینی این متریالها در کنار یکدیگر چالشی دو چندان در عکاسی اتومبیل ایجاد مینماید و این همان جایی است که تخصص در نورپردازی و دانش ضمنی در این حوزه پا به میان میگذارد.
از زاویهای دیگر، عدم تطابق میان ابعاد اتومبیل با تجهیزات رایج نورپردازی، چالشی دیگر محسوب میشود و نیازمند استفاده از استودیوی طراحی شده برای خودرو و همینطور بهرهگیری از تجهیزات و تکنیکهای خاصی جهت پوشش این نقصان خواهد بود.
عکاسی از خودرو در گرو شناخت دقیق شخصیت، ویژگیهای بصری و مشخصات فنی آن است. هر خودرو و هر برند، شخصیتی منحصربهفرد دارد که انعکاس و ترسیم آن کاراکتر در ذهن هوشمند مخاطب ضروری است. به این ترتیب، گام اول فرآیند تولید عکس با مطالعه ویژگیهای ریزبینانه محصول آغاز میگردد که بخش مهمی از این مطالعات به بررسی تاریخچه برند و چشمانداز آن، بازار هدف، مشخصات فنی و سایر اطلاعاتی که برای شناخت دقیق محصول مورد نیاز است اختصاص مییابد. مطالعات تخصصی جهت عکاسی همچون بررسی فرم و انحناهای بدنه، جنسیت، رنگ، مهندسی نور و دیزاین پلن نورپردازی، طراحی صحنه و تهیه استوریبرد گام بعدی خواهد بود. فرآیند عکاسی با ورود به حیطه اجرا ادامه خواهد یافت و نهایتا پستپروسس خروجیها تکمیل کننده این فرآیند میباشد.
از این روست که با لحاظ نکات پیشگفته، میتوان میان عکاسی تخصصی خودرو و رویکردهای مستند گرایانه در عکاسی از آن، تمایزی عمیق قائل شد.